Menu dnia. 2
Jacek: Na Waszą prośbę… dziś kolejny zestaw dnia zgodny z regułami naszej diety JEM 2.0. Hm… co my zrobimy jak poprosicie o gotowe trojaki wysyłane kurierem na adres:-) ?
- Śniadanie – jajecznica z kalarepą, natką pietruszki i cebulką.
- Drugie śniadanie – banan.
- Obiad – pieczone pałeczki z kurczaka i surówka: por, jabłko, domowy majonez.
- Podwieczorek – owoce (jabłko i winogrona)
- Kolacja – chleb żytni na zakwasie (naszej produkcji) oraz pomidor i czerwona papryka na ciepło (z patelni). Całość zakończona świeżą bazylią.
Co tym razem tu mamy?
- Regularne 5 posiłków w ciągu dnia.
- Zastosowaliśmy zasadę - niełączenia białek i węglowodanów w jednym posiłku.
- Dobre tłuszcze – olej rzepakowy i oliwa z oliwek, dzięki którym przyswoimy rozpuszczalne tylko w tłuszczach witaminy A, D, E i K zawarte w warzywach i owocach, ale dostarczymy też organizmowi niezbędne do funkcjonowania kwasy tłuszczowe.
- Naturalne produkty i jajka od szczęśliwych kur (nie ma tu nic przetworzonego, z puszki, z proszku czyli z konserwantami, barwnikami etc.). Używaliśmy naturalnych przypraw i zdrowej soli – himalajskiej.
- Nie używaliśmy białego cukru, mąki pszennej, słodkiego mleka od krowy, tłustego mięsa.
Dzień miną tak samo smacznie jak lekko i w pełnym najedzeniu. Nasze brzuszki dostały wszystko to, co powinny:-)
CDN. :-)